DELA
Foto: Patrik Palmén
Amanda Jansson (Maja) och Linus Troedsson (Janne) på Helsingforspremiären av "Stormskärs Maja", en publiksuccé efter de första veckorna.

”Stormskärs Maja” etta på biotoppen

120 000 och fler kommer till: så många har sett filmen ”Stormskärs Maja” i Finland sedan premiären den 19 februari. ”Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått vara en del av den här filmen”, skriver Amanda Jansson, som spelar titelrollen, i ett pressmeddelande från Solar Films.

Tiina Lymis film ”Stormskärs Maja” har överskridit 120 000 biobesökare under sitt andra veckoslut i biograferna. Det framgår i ett pressmeddelande från produktionsbolaget Solar Films.

Enligt bolaget lockade filmen ännu flera besökare under andra visningshelgen än under premiärhelgen: 45 565, att jämföra med 43 034.

”Att så många människor redan sett Stormskärs Maja på bio är överväldigande – och otroligt roligt! Nu hoppas jag att ännu fler människor gör samma sak och låter sig svepas med av kärleken, modet och allt annat som berättelsen ger. Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått vara en del av den här filmen”, skriver huvudrollsinnehavaren Amanda Jansson i pressmeddelandet.

Rotterdam och Göteborg

”Stormskärs Maja” har, som Nya Åland berättat tidigare, blivit uttagen till Rotterdams och Göteborgs filmfestivaler. Filmen visades precis vid världspremiären på festivalen i Rotterdam som en del av programmet Limelight. Där presenteras publikens favoriter och prisbelönta filmer som förhandsvisningar. I pressmeddelandet framgår att filmen visades i Rotterdam under sin engelska titel ”Stormskerry Maja”, i närvaro av Tiina Lymi och filmfotografen Rauno Ronkainen.

I Göteborg visas den den 1-4 februari, som en del av programmet Nordic Light. Då visas filmens originalversion på svenska, med Tiina Lymi på plats.

”Det är också filmens Sverigepremiär. Biopremiären i Sverige blir på våren och kommer att tillkännages separat”, skriver Solar Films i pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp