DELA

Störande beteende sysselsatte polisen

Polisen grep i helgen två personer på grund av störande beteende i Mariehamn. Personerna misstänks också inblandade i ett antal skadegörelser. Polisen fick först följa efter personerna med bil, och sedan till fots i ett skogsområde, innan de kunde gripas. Polisen utreder ärendet som misstänkt skadegörelse, tredska mot polis och straffbart bruk av narkotika.

En utländsk person som inte hade rätt att vistas i landet på grund av inreseförbud och efterlysning delgavs misstanke om brott, och avvisades från landet i ett samarbete mellan polisen och gränsbevakningen.

Vidare anmäldes ett inbrott i en fritidsbostad på landsbygden. Polisen utreder ärendet vidare, och tar emot tips på tips.aland@polisen.ax.

I lördags ägnade sig polisen åt övervakning av trafiken och den allmänna ordningen på fasta Åland. Bland annat delgavs böter i ett fall. Polisen mottog en anmälan från landsbygden om en person betett sig störande och hotfullt mot andra personer. Det resulterade i att en brottsanmälan gällande bland annat hemfridsbrott och olaga hot. Personen greps på platsen för att förhindra fortsatta händelser, och polisen utreder ärendet vidare.

Natten mellan söndag och måndag blev lugn. Polisen arbetade med trafikövervakning och övervakning av allmänna ordningen. Polisen fick en anmälan om en person som störde en annan person i en kommun på landsbygden. Den störande personen avlägsnade sig dock från platsen av egen vilja, och polisen behövde inte ingripa.