DELA

Intensiv helg för polisen med elva gripanden

Polisen har fått en intensiv start på månaden och har gripit totalt elva personer. Här kommer ett hopplock av polisens uppdrag under helgen.

En person med knivar greps av polisen efter att ha betett sig aggressivt ombord på ett kryssningsfartyg i fredags. Polisen meddelades om personens aggressiva beteende och arresterade personen eftersom beteendet fortsatte när de kom till platsen.

Följande natt uppstod ett slagsmål på land mellan två personer i centrum av Mariehamn. När polisen kom till platsen fortsatte en av personerna att bete sig aggressivt och greps därför. De båda är misstänkta för misshandel.

Under natten fick polisen nys om en annan misshandel. En person hade slagit en annan person utanför en restaurang i Mariehamn. Personen hade tidigare avvisats från platsen av ordningsvakter. Personen misstänks för misshandel och greps av polisen för att förhindra fortsatt störning av allmän ordning och säkerhet.

Hejdå till körkortet

På Hammarlandsvägen i Hammarland straffades en person med körförbud efter att ha kört 140 kilometer i timmen på en 90-väg.

På Nya Godbyvägen i Mariehamn körde en berusad förare 70 kilometer i timmen på en 50-väg. Polisen tog förarens körkort och gav personen körförbud. Föraren misstänks för grovt rattfylleri och trafikförseelse.

Läs mer i morgondagens Nya Åland.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp