DELA
Foto: Jonas Edsvik

Störande beteende och glada examensfirare

Under natten till lördagen registrerades ett flertal trafikärenden och störande beteenden. Det meddelar polisen. ”I övrigt var det många glada examensfirare i farten”, skriver de.

I Mariehamn framfördes under lördagen en personbil i en hastighet av 67 kilometer i timmen, där den högsta tillåtna hastigheten är 50. Föraren delgavs böter för trafikförseelse. En annan stadstrafikant delgavs böter för två fall av trafikförseelse, efter att fordonet haft däck som var i strid med bestämmelserna samt för att föraren underlät att använda bilbälte under färden. Samma dag stannade polisen också en traktor i staden, då den innehöll fler personer än vad som är tillåtet.

Konstruktionsändringar på moppe

I Jomala påträffades ett obesiktat fordon i trafik. Tre av fordonets fyra däck var även i strid med bestämmelserna.

”Fordonets registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter för två fall av trafikförseelse”, skriver polisen.

I samma kommun framfördes en personbil i en hastighet av 67 kilometer i timmen, där den högsta tillåtna hastigheten är 50. Föraren delgavs böter för trafikförseelse.

I Mariehamn fick fyra mopedförare böter under lördagskvällen.

”Två av förarna har underlåtit att iaktta den fordonsbestämda körhastigheten. I de två andra fallen har konstruktionsändringar på mopederna resulterat i att de klassas som lätta motorcyklar, vilket förarna inte haft tillräcklig körrätt för att få framföra.”

Förarna misstänks för bland annat olovlig körning och äventyrande av trafiksäkerheten. Båda förare har delgivits interimistiska körförbud, och deras körkort har omhändertagits. Mopedernas registerskyltar avlägsnades.

Överförfriskade personer

Flertalet anmälningar inkom också under natten gällande störande musik från fordon.

”Tre personer delgavs därav böter för ordningsförseelse, efter att ha de stört den allmänna ordningen genom att föra oljud.”

Polisen övervakade också krogstängningen i Mariehamn under småtimmarna. Två överförfriskade personer har avlägsnats från olika krogar, och ett mindre tumult kunde avstyras innan det eskalerade. I övrigt var det många glada examensfirare i farten.

I Jomala greps en person på basen av polislagen för att skydda mot brott och störande beteende, efter att ha uppviglat till bråk vid två olika tillfällen.