DELA
Foto: Jonas Edsvik

Så var polisernas jul

Fortkörning, narkotikabrott och skadegörelse har sysselsatt polisen under julhelgen.

Dagen före julafton fick polisen en anmälan om att en person som tidigare varit i ett förhållande har skapat falska profiler på sociala media och hotar med att lägga ut kränkande material. Polisen utreder ärendet.

En förare som krockade med ett parkerat fordon på en parkering vid en matservering i Jomala avlägsnade sig utan att ge sig till känna.

En förare som körde 67 kilometer i timmen på en femtiosträcka på Nya godbyvägen fick böter. Det fick också en annan förare som körde 69 på en femtiosträcka på Lemlandsvägen i Jomala.

En förare som hade kört för att sladda på Handelslänken i Jomala Dalkarby fick böter.

När polisen kontrollerade störande ljud på en hemmafest i staden greps bostadsinnehavaren misstänkt för narkotikabrott. Personen släpptes efter förhör. Polisen utreder ärendet. En av gästerna fick böter för straffbart bruk av narkotika.

På julaftonen testades en förare som var misstänkt för rattfylleri efter ett blåsprov. En undersökning med precisionsalkometer visade att alkoholhalten var under gränsen för rattfylleri.

Polisen kallades till en bostad i Jomala där egendom hade söndrats och ”lindrig form av våld utövats”. Ärendet utreds.

På juldagen körde en förare av landsvägen nära Karrbölevägskälet i Jomala Ingby. Föraren är misstänkt för trafikförseelse.

En annan förare fick böter på Neptunigatan för körning med begränsad sikt. Polisen påminner om att skrapa bort is och snö och vänta tills imman är borta innan man kör ett fordon.

En person som sparkade på en bil nära stadens centrum är misstänkt för skadegörelse.

Och en annan person greps för att skydda mot brott och störande beteende efter att han hotat vakter på en förplägningsrörelse. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp