DELA
Foto: PRIVATSUCCÈ Stina Lindell blev fyra i EM i styrkelyft i Estland.

Stina Lindell EM-fyra i Estland

Inför tävlingarna tonade hon ned förväntningarna.

Men när stängerna lyfts hade Stina Lindell både slagit personligt rekord och tagit en fjärdeplats i EM.

– Min första internationella medalj, coolt!, skriver hon själv på Instagram. ????
Stina Lindell, 27 och tävlande för Ålands kraftsportklubb, fick i går se Marcela Sandvik lyfta till sig ett EM-silver under mästerskapet i estniska Tartu, I går var det Stinas tur att visa framfötterna. Men på förhand ville hon tona ned förväntningarna.

– Min förhoppning är att jag ska kunna lyfta 400 kilo totalt i en tävling innan året är slut, men det lär inte hända nu på torsdag (skratt), sa Lindell till Nya Åland i gårdagens tidning, och tillade:

– En bra dag kan jag bli femma, en dålig dag blir jag tia. Jag har faktiskt gjort 390 kilo på träning, men mina tävlingsnerver är sådär. Många blir taggade och får ut mer på tävling än träning, men det är tyvärr tvärtom för mig.

Stina Lindell får nog omvärdera det uttalandet efter gårdagens tävling. För där lyfta hon prick 400 kilo, fördelat på 142,5 kg i knäböj (personbästa), 77,5 kilo i bänkpress och 180 kilo i marklyft (också det personbästa. Det resulterade i en fjärdeplats på EM och delgrensbrons i marklyft.

På sitt Instagramkonto jublade Stina.

– Alltså, OJ!! En 4:e plats på EM, en totalvikt på min drömgräns (400kg!!!) och delgrensbrons i marklyft. Min första internationella medalj, coolt! Så NÖJD att uppnå detta efter bara 1,5 års tävlande. Jadå! Tack Kenta för högklassig coachning och tack @josef_eriksson för allt du hjälpt mig med de senaste månaderna och även idag. Bäst! Och såklart, tack alla för ert enorma stöd. (jb)