DELA
Foto: Jonas Edsvik

Stal läkemedel på apotek

Han stal stora mängder läkemedel efter att ha brutit sig in i Godby apotek. Innan dess hade han försökt få ut receptbelagd medicin med ett förfalskat recept.

På tisdagen ställdes mannen inför rätta för narkotikabrott, stöld, skadegörelse, förfalskning och innehav av föremål avsett att skada annan.
Mannen försökte sommaren 2016 att få ut receptbelagda tabletter med ett recept som visade sig vara förfalskat. Apotekspersonalen fattade snabbt misstankar om att receptet inte var äkta och kontaktade den läkare som skulle ha utfärdat det. Han bekräftade misstankarna och saken polisanmäldes.

Enligt åklagaren finns det inga tvivel om att receptet var förfalskat eftersom det dessutom var rätt dåligt gjort. Mannen bestred anklagelserna om att han själv skulle ha förfalskat det, men medgav att han försökt få ut läkemedlen.

– Jag vet inte hur det har gått till. Jag får alla recept veckovis från kliniken och jag trodde att det här var ett sådant, sade han i tingsrätten.

Mannen åtalas också för att ha brutit sig in i Godby apotek i höstas där han också ska ha stulit stora mängder läkemedel, bland annat Stilnoct. Han krossade ett av fönstren med hjälp av en hammare och tog sig in i lokalen där han började slänga i läkemedelsförpackningar i en sopsäck.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!