DELA
Foto: Stefan Öhberg
Nu blir det filminspelning i Sjökvarteret igen. Så här såg det ut när Hjerson spelades i januari 2021.

Stadstrafiken påverkas av Maja-inspelning

Imorgon, måndag, inleds inspelningarna av filmen om Stormskärs Maja. Bland annat påverkas trafiken i stan.

Det är landskapsregeringens infrastrukturavdelning som går ut och meddelar att i morgon, måndag den 10 oktober, kommer framkomligheten på Österleden i Mariehamn att vara begränsad mellan klockan 9 och 12 eftersom filminspelning kommer att pågå i Sjökvarteret.

Det är sträckan mellan Styrmansgatan och Mariebad som påverkas, men trafikanter som ska till något som finns längs den berörda sträckan kommer att släppas fram.

Trafiken regleras genom tillfälliga trafikstopp, i maximalt 3 minuter åt gången.

”Vi rekommenderar de trafikanter som har möjlighet att välja en annan rutt denna förmiddag” skriver landskapsregeringen i sitt utskick.

Lokala statister

Som Nya Åland skrivit flera gånger tidigare handlar det alltså om en ny filmatisering av handlingen i Stormskärs Maja, som bygger på Anni Blomqvists romaner om livet i skärgårdens fiskarsamhällen och som utspelar sig under den andra halvan av 1800-talet.

Huvudrollerna, Maja och Janne, spelas av svenska Amanda Jansson och Linus Troedsson. I roller kommer man också att kunna se Jonna Järnefelt och Tobias Zilliacus som Majas föräldrar, samt som hennes syster Amanda Kilpeläinen Arvidsson.

Inspelningarna börjar alltså imorgon på Åland och bland statisterna kommer det att finnas lokala förmågor.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp