DELA
Foto: Ida Jansson

Sommarvärmen ser ut att återvända

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Midsommaren i år gav olika reaktioner.

De som ansåg att midsommarvädret var en katastrof med regn och hårda vindar och de som var glada för att regnet slutligen kom. Gladast var kanske alla grödor och jordbrukarna.

Ungefär hälften av stångresningarnas sköts fram ett dygn eller två. I Engelska Parken sköts stångresning upp till tisdagsmorgonen då staden reste den med hjälp av bland annat lyftkran och lastbil.

Vinden på fredagen var mycket byig. Mesta vinden mättes upp vid Märket med 23 m/sek i medelvind och hela 27 m/sek i byarna medan man på landbacken hade 11 m/sek i medelvind och 18 i byarna på de flesta håll.

Regnet mättes till runt 11 mm men det fanns platser med både mer och mindre regn. På Facebook berättades om hur man njöt av midsommaren med brasa i stugan eller bastu.

Den närmaste dagarna ser sommarvärmen ut att återvända med dagstemperaturer över 20 grader. Nätterna börjar bli ljumma så sommarkänslan börjar nog infinna sig hos de flesta. Indikationerna för början av juli ser väldigt somrig ut men tyvärr ser det ut att komma en ny torrperiod.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

Tom Wiklund, administratör på Vädersidan