DELA
Foto: Kustbevakningen<07_Bildrubrik>STORT BESLAG Tobak till ett värde på nästan 70 000 kronor smugglades i lördags i land i Grisslehamn. Men de som gjorde det togs inte fast.

Smuggelliga blev av med 58 kilo tobak

Svenska Kustbevakningen hittade i lördags 58 kilo tobak till ett värde på cirka 7 400 euro i Grisslehamn.

Tipset om smugglingen kom från Eckerölinjen.
På lördag kväll skulle Kustbevakningen utföra en lastsäkrings- och nykterhetskontroll vid Eckerölinjen i Grisslehamn då man fick ett tips.

– Vi jobbade på kajen då vi fick tips om att någon burit ut stora mängder till en buss, säger Anders Ekstrand, operativ ledare vid kustbevakningen.

– Då vi kontrollerade bagageutrymmet i bussen hittade vi tre hockeytrunkar med tobak.

Bussen stod utanför terminalbyggnaden och väntade på passagerare från färjan. Kustbevakningen hittade sammanlagt 58 kilogram tobak till ett värde av närmare 70 000 kronor. Det handlar om tobak som används till att rulla cigarretter eller röka pipa.

Varifrån tobaken kommer och vem eller vilka som har burit i land den vet man inte. Inte heller i bussen ville någon kännas vid väskorna.

Ärendet har överförts till Tullverket som utreder fallet.

– Tipset kom från oss, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

Personal i snabbköpet hade upptäckt ett sällskap på 8-9 personer som helt uppenbart reste bara med syftet att köpa stora mängder tobak. De handlade mot biljetter som de sannolikt hade fått av andra resenärer som inte behövde sina tobakskuponger.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!