DELA
Foto: Fredrik TörnroosÅTER VÄLBESÖKT Den litterära supén brukar vara väldbesökt under litteraturdagarna, så även i år. Arkivbilden är från 2012, då man dukade upp i stadsbiblioteket.

Slutsålt till litteraturdagssupé

Mariehamns litteraturdagar 2016 drar igång i dag. Första programpunkten är kvällens Bakficka med åländska författare på Indigo.

– Inga avbokningar av gäster så här långt och den litterära supén på Alandica på är slutsåld, berättar projektledare Katarina Gäddnäs.

I morgon, fredag, klockan 12.30 är det högtidlig prisutdelning i skrivtävlingen Skratch på stadsbibliotek, dit alla niondeklassister på Åland är inbjudna.

I år är det föreningen Kulturfestival på Åland som arrangerar skrivtävlingen, men upplägget är samma som tidigare år. Temat för litteraturdagarna i vår är ”K – Krim, Kris, Konflikt och kanske lite Kärlek”, vilket också är temat för niornas skrivtävling.

Tävlingens största ändring gäller priserna. Förut har det varit första, andra och tredjeplats, hederspris samt musikpris. I år består priserna av bland annat årets guldkorn, litteraturpris, dramatikpris, lyrikpris, musikpris, journalistikpris och priset skribent med bett i.