DELA
Foto: PRIVAT

Slopade restriktioner för Ålands restauranger

Landskapsregeringen skickar ut en begäran till social- och hälsovårdsministeriet om att få slopa de temporära begränsningarna för åländska restauranger.

”Åland befinner sig sedan 30.8.2021 i covid-19 epidemins utgångsfas och epidemiläget har under senaste veckorna förbättrats avsevärt”, skriver kulturminister Annika Hambrudd i sin begäran.

Hon påpekar att det på Åland under vecka 33 bara registrerades ett nytt coronafall och under vecka 34 två.

”De senaste två veckorna har inte heller något fall av samhällssmitta konstaterats. Åland har därmed en 14-dagarsincidens på 10 / 100 000. Vad gäller vaccineringen har 74,3 procent av befolkningen har erhållit dos 1 av covid-19 vaccin och 50,8 procent har erhållit dos 2”, konstaterar hon vidare.

Eftersom man därför anser att epidemiläget förbättrats avsevärt bedömer landskapsregeringen att de begränsningar gällande restauranger som nu tillämpas på Åland inte längre är nödvändiga.

”Landskapsregeringen önskar därmed att begränsningarna gällande serveringstider för alkohol och öppettider för förplägnadsrörelser på Åland upphävs”, meddelar Hambrudd avslutningsvis.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp