DELA
Foto: Rasmus Olin

Slagsmål och bråk under midsommarnatten

Midsommarnatten innebar händerna fulla för polisen. Bland annat fick man gå emellan ett stort slagsmål i Eckerö och en person är gripen efter att ha attackerat någon med ett baseballträ, skriver polisen i ett pressmeddelande.

I Eckerö var inledningsvis kvällen lugn, men under natten utbröt ett stort slagsmål med flera inblandade. Händelsen utreds.

I Eckerö sparkades också en reklamskylt sönder av flera personer, vilket polisen utreder.

En misstanke om rattfylleri uppstod i Eckerö. Fordonet hittades övergivet i ett dike utan förare och inga vittnen fanns i närheten.

En person blev attackerad med ett basebollträ enligt anmälan till polisen. Patrullen som kom till platsen kunde konstatera att två personer var oense. Den ena greps på basen av polislagen för att skydda hemfriden.

Polisen fick också in en anmälan om ett gäng ungdomar som slagit på bilar på Doppingvägen i Mariehamn. När polisen kom till platsen hittade man inte några ungdomar.

Ett bråk uppstod i en bostad i Mariehamn. Två personer sökte upp annat boende och det blev lugnt i bostaden.

I Sund inträffade ett inbrott. Gärningsmannen hade tagit sig in genom att krossa ett fönster medan anmälaren var borta några timmar. Polisen utreder inbrottet.

Polisen fick också agera medlare i ett bråk mellan två personer i Sund. Parterna lugnade ner sig och båda kunde stanna kvar i bostaden.

I Sund anmäldes det också om en berusad person som gick längs vägen och förföljdes av ett fordon. Varken personen eller fordonet kunde hittas när polisen kom till platsen.

I Saltvik krockade en personbil med ett rådjur. Fordonet skadades och rådjuret sprang ut i skogen, men inga personskador rapporteras.

Polisen omhändertog en person på grund av störande beteende utanför en servering.

Under natten kontrollerade polisen också förares nykterhet både på fasta Åland och på Kökar. Alla kontrollerade förare blåste 0,00 mg/l.