DELA

Skjutvapen var en soft air gun

Anledningen till polispådraget i Västernäs på tisdagskvällen var en soft air gun. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

”Polisen kunde under kvällen lokalisera den misstänkte och utförde en husrannsakan i dennes bostad. I samband med husrannsakan påträffades ett soft air gun, men även skarpa patroner. Innehavet av skarpa patroner, som personen inte hade rätt att inneha, innebär att denne fortsättningsvis är misstänkt för skjutvapenbrott. Vad beträffar vapnet som visade sig vara ett soft air gun gäller misstanken ordningsförseelse”, skriver polisen.

Polisen vill uppmärksamma allmänheten på att en soft air gun är identiska med motsvarande riktiga vapen, och att det är i princip omöjligt både för allmänheten och polisen att se skillnad.

” Om polisen får information om att någon går på allmän plats utrustad med skjutvapen, så är polisen skyldig att förbereda sig för att kunna möta en person med skjutvapen och även skyldig att förbereda sig på att själv använda skjutvapen”, skriver polisen.

Det aktuella vapnet har beslagtagits och ska förstöras.