DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>HOTAR OCH SLÅR Flera av de skejtande barnen vågar inte längre åka i parken vid Österleden i Mariehamn. Vissa unga trakasserar andra och hotar att slå med både knytnäve och kätting.

Skejtande gäng hotar och trakasserar

Hot om våld med knytnävar och kättingar, verbala tillmälen som ”bögjävel” och ”hora” och ständiga bråk.

Skejtparken vid Österleden har blivit en osäker plats för många unga.
I en insändare i dagens tidning slår föräldrarna Maria Antman och Jessy Eckerman larm om allvarliga och omfattande trakasserier i skejtparken där inga vuxna vistas.

Det är inte okej att ett barn kommer hem i tårar, skakande av rädsla, efter en söndagseftermiddag i skejtparken i Mariehamn, skriver de och berättar om barn som utsätter andra barn för både fysiska och verbala hot.

I söndags blev ett barn till exempel bortjagat med en kätting och tvingades fly till okända vuxna i närheten för att fä hjälp med att ta sig hem.

Händelsen polisanmäldes dock inte, men diskussionen startade.

– Egentligen började det här redan i våras. Någon form av gängbildning har uppstått och vissa barn är väldigt elaka mot andra barn. Då tog skolan itu med problemen och det blev bättre, berättar Maria Antman.

Men nu har trakasserierna alltså tagit ny fart och många barn utsätts. Flera av de yngre barnen vågar inte alls åka till skejtparken, och om de åker gör de det i sällskap med andra. De yngsta skejtarna är i sjuårsåldern.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!