DELA
Foto: Stefan ÖhbergSMÄLLAR LOCKAR Fullt med folk var det i Miramarparken och tittade på fyrverkeriet när 2015 firades in. Ska Mariehamns stad satsa och ordna i år också? Säg din åsikt på www.nyan.ax

Ska stan ordna nyårsfyrverkeri?

Cirka 7 000 euro kostar det om Mariehamns stad ordnar ett fyrverkeri på nyårsafton. I morgon, torsdag, kommer stadsstyrelsen att ta ställning till om ett nyårsfyrverkeri ska hållas eller inte.

Men vad tycker ni? Är nyårsfyrverkeriet slöseri med pengar eller en härlig tradition som man absolut bör prioritera?

[poll id=”12″]

Röstningen pågår till klockan 15 idag, onsdag.

Extra möte

Stadsstyrelsen skulle haft sitt sista möte före jul redan förra veckan, men nu kommer man alltså att samlas ännu en gång för att ta beslut om det skall ordnas ett nyårsfyrverkeri på stadens bekostnad eller inte.

Mariehamns bildningsnämnd anser sig inte ha pengar till att ordna fyrverkeriet. Stadsstyrelsen har däremot fortfarande dispositionsmedel kvar som kunde användas för ändamålet.

Ärendet fanns inte med på förra veckans föredragningslista. Stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson (MSÅ) ville lägga till det men fick inte Sara Kemetter (S), Karl-Johan Fogelström (S) och Birgitta Johansson (ÅF) med sig. Så nu avgörs alltså frågan imorgon istället.

Anna Björkroos