DELA
Foto: ARKIV Jonas Edsvik

Sista chansen att delta i Åland gallup i dag: Vad är viktigast: täta transporter eller mindre tullkrångel?

Dags för en ny Åland gallup. Denna gång har du chans att tycka till om taxfree och förtullning.

Klicka här för att delta i gallupen!

Tack vare det åländska skatteundantaget kunde tax free-försäljningen fortsätta på trafik via Åland även efter EU-inträdet, vilket hittills garanterat goda kommunikationsmöjligheter. Samtidigt har samma undantag efterhand lett till en omfattande tullbyråkrati, för både privatpersoner och företag.

I månadens Åland gallup frågar vi vad som är viktigast enligt dig? Att behålla skatteundantaget eller ha likadana regler för import och export som övriga EU.

Mats Adamczak, som administrerar Åland Gallup, ställer också som vanligt frågan om vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag.

Delta anonymt

Precis som tidigare behöver du behöver ett Facebook-konto för att kunna vara med, men dina svar är anonyma. Månadens gallup är öppen från fredag till måndag kväll.

Sedan Facebook introducerade tvåstegsverifiering har en del svårt att delta i gallupen. Testa att logga in på Facebook i din webbläsare på mobilen eller på din dator, då brukar det fungera.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp