DELA

Samtal med rikets tjänstemän på tur

Det är det allvarliga hotet mot spelmonopolet som fått staten att agera försiktigt när det handlar om vilka spel nya Veikkaus ska erbjuda på Åland.

– Utvecklingen går mot en reglerad spelmarknad.
Det säger kansliminister Nina Fellman som arbetat med Stryktipset-frågan sedan det i slutet av förra veckan uppdagades att den populära fotbollstippningen inte längre erbjuds på Åland.

Att också andra, mindre kända, nätspel som ebingo och nätlotter med flera inte längre ingår i Veikkaus utbud på Åland kom inte som någon överraskning för henne.

– Veikkaus har inte dragit bort fler spel under tiden. Man har helt enkelt tagit det säkra före det osäkra och gjort en väldigt strikt tolkning av den nya lotterilagen och tagit bort spel som kan tänkas konkurrera med något som Paf erbjuder.

Hur jobbar ni för att få till en förändring om Stryktipset?

– Vi läser lagtext och försöker få till stånd möten med rätt personer. Men det är en djungel. Nästa vecka kan jag kanske ge närmare besked.

I det här skedet är det inte Veikkaus eller politiker som är målgruppen utan tjänstemän vid polisstyrelsen och inrikesministeriet.Veikkaus har gett uttryck för att bolaget inte har något emot att ålänningar skulle kunna fortsätta spela på Stryktipset, något som innebär intäkter till spelbolaget.

Läs mer i papperstidningen!