DELA
Foto: Joakim Holmström

Sådana är Rockoffs säkerhetsrutiner

I veckan inträffade en incident i samband med Rockoff-festivalen där ambulans och akutbil dök upp på platsen.Säkerhetsansvarige Renato Mangs säger att man har noggranna rutiner och säkerhetsföreskrifter på plats.

På Rockoff-området finns alltid ett första hjälpen team redo ifall olycka eller sjukdomsfall är framme.

– Beroende på hur mycket biljetter som sålts så har vi allt från tre till fem utbildade personer på plats, fullt utrustade med allt nödvändigt för första hjälpen. Alla ordningsvakter är också utbildade i första hjälp, säger Renato Mangs som ansvarar för säkerheten på plats.

Han säger att man följer flera olika säkerhetsprotokoll som man kollar av regelbundet.

– Vi har exempelvis protokoll för utrymning och kollar att alla utrymningsvägar och öppningar är som de ska och bemannade med personal. Sen har vi samarbete med myndigheter om vi skulle behöva tillkalla polis.

Hur gör man vid instanser när det finns överförfriskade personer på plats?

– När man märker att personen ifråga är så pass full att den inte kan ta hand om sig själv eller kan vara farlig för andra, då fattar vi beslut om att avlägsna personen från området och ser till att de tryggt hamnar hem med hjälp av bekanta, taxi eller i värsta fall polis eller ambulans. Barpersonalen har också plikt att inte servera alkohol åt överförfriskade personer.

Hur ska man gå tillväga om det sker olycka eller inträffar ett sjukdomsfall i publikhavet?

– Vi har vakter runtom som har koll på hela området. Råkar det hända något mitt i publiken så ska man vända sig till närmaste vakt på plats.

Mangs säger att man varit relativt förskonade från olyckor och sjukdomsfall under Rockoffs historia.

– Vi får hoppas att vi får fortsätta ha trevliga kvällar.