DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Stökig tisdagsnatt i Mariehamn

Polisen hade fullt upp med incidenter i Mariehamn under tisdagskvällen.

En ung person uppträdde berusat och störande på en parkeringsplats och fick tas om hand, då hen ”uppvisade ett väldigt dåligt beteende och uppträdande gentemot polisen”, som man meddelar i sin sedvanliga nattrapport.

Likaledes omhändertogs en person inne i ett köpcenter efter anmälan om avvikande beteende. Vederbörande försökte lägsna av sig meddelst språngmarsch men upphanns efter en kortare jakt. Hen är nu misstänkt för straffbart bruk av narkotika.

I ett flervåningshus störde en hyresgäst sina grannar med oväsen och hög musik. En patrull kallades till platsen:

”Väl inne i lägenheten möts patrullen av den aktuella personen som är berusad, aggressiv och hotar att slå polisen. Patrullen tar beslut om att gripa personen då personen inte hörsammar något av vad polisen säger.”

Bråkstaken är nu misstänkt för misshandel, hemfridsbrott, motstånd mot tjänsteman och lindrig skadegörelse.

Slutligen kallades man också till en lägenhet i Mariehamn, varifrån grannar reagerat på höga ljud och smällar. ”En patrull påträffade en av parterna som hade lämnat lägenheten och som uppgav sig ha bråkat med sin sambo om privata angelägenheter”, skriver polisen.

Eftersom bråket sedan eskalerat till kringkastande av möbler och ”knuffar och slag ifrån båda parter” utreder man nu två fall av misshandel.

I Godby rådde däremot enligt rapporten lugn hela natten.