DELA
Foto: PressbildEFTERFRÅGADE Många önskade att Sabaton skulle spela även på årets Rockoffestival, berättar festivalgeneral Pontus Grönholm, och de blev bönhörda. Tisdag 26 jului spelar det svenska hårdrocksbandet på torget.

Sabaton tillbaka till Rockoff

Metalbandet Sabaton återvänder till Åland i sommar med en spelning på Rockoff.
– Det var tydligen inte bara vi i bandet som hade en fantastisk kväll förra sommaren, vi tackar alla ålänningar som önskat oss tillbaka och ser fram emot att få återkomma till Åland och Mariehamn i sommar, säger basisten Pär Sundström i ett pressmeddelande.

Sabaton gör enbart ett fåtal spelningar i Norden i sommar och Åland blir ett av stoppen. Bandet är bokat som huvudakt till Sweden Rock Festival och avslutar hela festivalen.

På Sabatons meritlista finns flera stora musikpriser, bland annat Rockbjörnen för ”Årets hårdrock/metal” två år i rad 2013-2014. De har även vunnit flera kategorier i Bandit Rock Awards de senaste åren, ”Bästa svenska liveakt”, ”Bästa svenska grupp” och ”Bästa svenska album” för albumet ”Carolus Rex”.

I höstas var det många som efterfrågade ”ett band som Sabaton” till årets Rockoff, andra ville att Sabaton skulle komma i år igen med motiveringen att inget annat kan vara lika bra, skriver Rockoffgeneralen Pontus Grönberg.

Sabaton uppträder på Rockoff tisdag den 26 juli. (ag)