DELA

Webb-tv: IFK-FC Inter 0-2 (höjdpunkter)

FOTBOLL. På lördag möts IFK Mariehamn och FC Inter i cupfinal på Fabriksplan i Valkeakoski. Över 500 IFK-fans har löst biljett till matchen, och i går på WHA såg dubbelt så många på ligamatchen lagen emellan som fungerade som en slags prolog till helgens supermatch.

IFK såg mest inspirerat och intresserat av att vilja skaffa sig ett mentalt övertag inför cupfinalen och hade efter den första kvarten redan skaffat fram fem hörnor, haft tre avslut mot mål och sett Kristian Kojola ha två jättechanser – båda gångerna framspelad av Jani Lyyski.

Men knappt tio minuter senare var den sistnämnde olycklig när Serge N’Gals (som ett par minuter tidigare träffat ribban efter en tumultartad situation) långskott styrde på Lyyski och ställde Walter Viitala i IFK-målet.

Strax därefter kvitterade IFK i antalet ribbträffar när Petteri Forsells drog iväg ett jätteskott från 25 meter – men på måltavlan var det fortsatt underläge för Grönvitt.

Trots ett par tidiga chanser i andra halvlek för Dever Orgill och Forsell fick IFK:arna se underläget växa till 0–2 efter knappa timmen spelad när N’Gal nickade in sitt andra mål på hörna.

0–2 stod sig tiden ut och Grönvitt är fortsatt sexa i ligan, men avståndet till fyran Inter är nu fyra poäng – med en match mindre spelad för Åbolaget. (om)

Läs mer i tisdagens Nyan