DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>MOT COMEBACK Robert Helenius tränas av Johan Lindström i Träningsverket. Om en knapp månad ska han upp i ringen igen på en gala i Tallinn den 21 mars.

Robert Helenius gör sig redo möta Johann Duhaupas

Om knappt två månader är det återigen dags för Ålandsbaserade tungviktsboxaren Robert Helenius att kliva in i ringen i Hartwall Arena i Helsingfors. Den här gången är det Frankrikes bästa boxare Johann Duhaupas som står för motståndet.
– Matchen betyder allt för mig och blir den största hittills, säger Helenius i ett pressmeddelande från sponsorn Paf.

Den 110 kg tunga och 195 cm långa fransmannen Johann Duhaupas är en erfaren boxare som gått hela 36 proffsmatcher under sin karriär och vunnit 33 av dem.

– Duhaupas har varit på toppen länge, gått bra matcher och han har imponerat med sin boxning. Jag vet också att han har slagit två finska boxare så nu är det revansch för Finland som gäller, säger Helenius.

Både Helenius och tränaren Johan Lindström är säkra på att det här är rätt match och motståndare att möta.

En vinst på Hartwall Arena den 2 april skulle kunna innebära att den amerikanska WBC-världsmästaren Deontay Wilder kan bli Helenius framtida motståndare.

Förberedelserna för nästa match är redan i full gång. Helenius har precis kommit tillbaka från ett träningsläger i Italien och mer sparring är på schemat.

– Vi kommer att vara på Åland under februari sen ska vi säkert vara i Pajulahti hela mars och dit bör vi få bland annat Gunnar Kolbeinn Kristinsson från Island, säger Helenius i meddelandet.