DELA
Foto: Stefan Öhberg

Relativt lugn studenthelg för polisen

En öveförfriskad student, en motorcykel på bakhjulen och våldsamt motstånd mot tjänsteman var några av incidenterna under helgen för polisen. Trots det beskrivs helgen som relativt lugn.

Bland annat greps en person efter att ha betett sig våldsamt mot en konstapel i samband med en trafikkontroll. Polisen kunde brotta ner personen i fråga och har påbörjat en förundersökning i ärendet som rubriceras som våld mot tjänsteman.

En motorcykelförare misstänks för trafikförseelse efter att ha kört cykeln på bakhjulen i flera omgångar på Storagatan i Mariehamn. Motorcykeln hade också ett antal fordonsbrister, enligt polisens pressmeddelande.

Polisen hindrade även tre slagsmål i samband med krogstängning natten till söndag, där en polispatrull redan var på plats för övervakningsarbete. Ingen misshandel eller personskada inträffade. En överförfriskad student greps dock tidigt under natten efter att ha slocknat i en trappuppgång. Personen fick sova ruset av sig under övervakning.

Sjukvårdspersonal kallades till polisens cellavdelning under natten då en intagan ansåg sig vara i behov av vård.

Utöver dessa ingripanden har polisen också genomfört alkohol- och drogtester i samband med trafikövervakning, men dessa har inte lett till några misstankar om brott. (ck)