DELA
Foto: Jonas Edsvik

Rekommendation om karantän upphör

Landskapsregeringens rekommendation om frivillig karantän för inresande från utlandet upphör. Det meddelades i ett pressmeddelande på torsdag eftermiddag.

”Orsaken är att epidemisituationen på Åland den senaste tiden varit liknande eller sämre än den i andra regioner”, skriver man i meddelandet.

Den ökande täckningsgraden av vaccinering mot covid-19 innebär att Ålands befolkning nu är betydligt bättre skyddad mot allvarliga hälsokonsekvenser av covid-19 än tidigare under pandemin. Landskapsregeringen bedömde därför att det inte längre är nödvändigt att ha kvar karantänrekommendationen.

Landskapsregeringen beslutade också att tillåta större offentliga sammankomster inomhus om besökarna har en angiven plats.

Både Ålands radio och tidningen Åland uppgav inledningsvis felaktigt att landskapsregeringen satt nya restriktioner på offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus. I själva verket gäller det motsatta.

Läs mera i morgondagens Nya Åland!

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp