Rejäla framgångar på golfbanan

DELA

ÖSPEL. Den unga och relativt oerfarna golftruppen skördar framgångar på Gotland. Emma Lindman leder damklassen med tio slag och på herrsidan är 18-årige öspelsdebutanten Hampus Nordin sexa, efter tangerat banrekord på sin första runda.

Under sin första öspelsrunda någonsin tangerade Hampus Nordin banrekordet vid golfbanan i Slite. Han gick på tre under par och var i delad ledning efter första dagen.
– Det var oväntat. Jag visste att jag kunde gå lågt, men kanske inte så lågt med tanke på hur lite jag spelat och tränat. Jag har inte tränat överdrivet mycket, säger Nordin och fortsätter:
– Puttningen och utslagen var särskilt bra. Jag sänkte några fina puttar. Kanske mest för att jag placerade mig bra på green, men överlag så stämde allting.
Under onsdagen gick han på 78 slag vid Visby golfklubb och är därmed sexa bland herrarna när två rundor återstår.
– Onsdagen började väl sådär. Först dubbelbogey och sen bogey. Men sedan sänkte jag en lång putt på femte hålet och då kändes det som att rundan kunde bli helt okej i alla fall och det blev den, säger Nordin.
Också Sebastian Lindman, Jonathan Mörn och Erik Branér tävlar för Åland i herrklassen. Lindman ligger 14:e medan Mörn och Branér placerar sig på delad 24:e plats.

Lindman i guldläge
Emma Lindman, 21, går som tåget bland damerna. Åländskan gick på sju över par under tisdagen och toppade det med ett över par under onsdagen. Hon leder därmed damklassen på 152 slag och har tio slag ner till tvåorna Flora Keites och Christella Winzell.
– Jag är väldigt nöjd så här långt. Speciellt med min andra runda, säger Lindman, som inte vill gå händelserna i förväg.
– Tio slag är ett bra försprång men jag tar det dag för dag, runda för runda.
För två år sedan, på Jersey, slutade Emma Lindman fyra bland damerna.
Hade du satt upp något särskilt mål inför öspelen på Gotland?
– Nej, inte resultatmässigt. Istället försöker jag som sagt tänka dag för dag. Och om jag i slutändan kan vara nöjd med alla mina rundor så borde jag också placera mig bra.
Med tanke på fjärdeplaceringen på Jersey 2015. Hur mycket skulle en medalj på Gotland betyda för dig?
– Väldigt mycket.