DELA
Foto: Eckerö Line

62 miljoner i obligationslån för Eckerö

Rederi Ab Eckerö har idag avslutat placeringen av ett 62 miljoner euros obligationslån med en löptid på fem år, berättar rederiet i ett pressmeddelande.

Som Nyan skrivit om tidigare har Eckerökoncernen undersökt möjligheten att erhålla finansiering från den nordiska företagsobligationsmarknaden. Och idag i ett pressmeddelande skriver så vd Björn Blomqvist att ”Processen med att trygga en långsiktig finansiering för Eckerökoncernen fortsätter enligt plan”.

”En ansökan om en notering av obligationen på marknaden för företagsobligationer vid Oslo Børs kommer att inlämnas. De influtna medlen kommer att användas för att avkorta existerande lån.”

Överenskommen emissionsdag är 28 oktober, enligt utskicket. Som framgått tidigare ska det man får in användas för att avkorta existerande lån.

”Vi räknar med att kunna presentera en helhetslösning för koncernens finansiering inom den närmaste månaden”, skriver man i pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp