DELA
Foto: Eugene Zhyvchik/Unsplash

Rädda Barnen i behov av donationer

Det är kring jul som den största delen av donationerna till Rädda Barnens barnfond görs. Och det finns behov av dem, säger vikarierande verksamhetsledare Lotta Angergård.

Rädda Barnens barnfond stödjer ekonomiskt utsatta barn och barnfamiljer genom exempelvis julklappar. I fjol delade man ut 224 stycken till åländska barn och just nu pågår årets julklappsutdelning.

År 2017 samlade Steel FM-hjälpen in pengar till förmån för barnfonden och sedan dess har man haft en större buffert, samtidigt som fonden också blev mer känd, säger Rädda Barnens vikarierande verksamhetsledare Lotta Angergård.

– Under åren har fler föräldrar tagit kontakt får att få hjälp. Vi håller på och tömmer den buffert vi fick in, så det finns ett behov av donationer, säger hon.

”Värdefullt”

Inbetalningar till fonden görs av föreningar, företag och privatpersoner året runt men en betydande del av donationerna till barnfonden kommer i juletider.

– Det är kring jul som den största delen kommer in. Det är väldigt värdefullt.

– Arbetslösheten sjunker men de som hade det ekonomiskt tufft innan pandemin har det fortfarande.

Det är inte bara julklappar som Rädda Barnen kan stödja barnfamiljer med. Genom barnfonden får barn som lever i en ekonomiskt utsatt situation möjlighet att delta i fritidsaktiviteter eller en upplevelse som familjen annars inte har råd med. Stöd ges till exempel till födelsedagspresenter, kalasbidrag, cyklar och annat som rör fritid.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp