DELA
Foto: Patrik Palmén
Huvudpersonerna Maja (Amanda Jansson) och Janne (Linus Troedsson) under torsdagens galapremiär.

Publikrekord för ”Stormskärs Maja”

45 931 biobesökare har sett ”Stormskärs Maja” efter förhandsvisningarna och premiärhelgen, och filmen ligger nu etta på biotoppen i Finland. Det skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

“Publiken har verkligen tagit Stormskärs Maja till sina hjärtan. Responsen från biograferna berättar hur imponerade och rörda tittarna varit efter filmvisningen. Detta är också en av de bästa inledningarna för inhemsk film på 2020-talet, så tack vare Stormskärs Maja fick vi en bra start för det inhemska bioåret,” säger Katarina Nyman, chef för Nordisk Films distributionsverksamhet, i pressmeddelandet.

Enligt Thomas Forsström, marknadsföringsansvarig på Solar Films, ska ”Stormskärs Maja” visas som långfilm på TV4 i Sverige och MTV i Finland under 2025.

”Det finns även planer på en tv-serie, alltså en förlängd version av filmen i flera avsnitt. Filmen kommer under år 2025 att publiceras på CMore i hela Norden samt också på MTV Katsomo i Finland”, skriver Thomas Forsström.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp