DELA

Prestigefyllt pris till åländsk journalist

Tidigare Nya Åland-medarbetaren Minna Wallén-Widung får svenska Barncancerfondens journalistpris 2015. Priset ges för artikelserien ”Vi överlevde barncancer” som publicerats i Kvällsposten, där Wallèn-Widung numera är anställd. Serien omfattar ett flertal artiklar som berättar om barncancer och dess konsekvenser ur en rad olika perspektiv.

Fondens motivering: Artikelserien ”Vi överlevde barncancer” visar sjukdomen och dess efterverkningar genom ett rakt berättande, utan att väja för sanningen. Artiklarna belyser det faktum att det trots överlevnad förekommer både fysiska och psykiska komplikationer, både för barnet och för föräldrar och syskon. Blandningen av olika perspektiv (barnets, förälderns, expertens) gör serien heltäckande och användandet av faktarutor om exempelvis olika diagnoser gör att varje artikel blir en informationsinsats i sig.”

Se video från när Minna får priset här!

Här finns artiklarna i serien Vi överlevde barncancer

Barncancerfonden delar varje år ut sitt journalistpris till ”de bästa reportagen i ämnet barncancer som har publicerats under det gångna året”, skriver fonden i ett pressutskick.

Priset är på 25.000 kronor.

Minna Wallen-Widung är född och uppvuxen i Mariehamn.

Anna Björkroos

1 KOMMENTAR

Comments are closed.