DELA
Foto: Jonas Edsvik
Presidentkandidaten Olli Rehn besöker Åland på fredag. Arkivbilden är från 2015.

Presidentkandidat till Åland på fredag

Olli Rehn, finländska Centerns presidentkandidat, besöker Åland på fredag. Allmänheten kan träffa honom på Mattssons i Godby.

Olli Rehn håller ett seminarium på Sjöfartsmuseet vid lunchtid med rubriken ”En god ekonomi ger en bättre säkerhetspolitik” och besöker en lång rad åländska företag: Viking Line, Paf, Enfuce, Grannas och Stallhagen.

Allmänheten kan träffa honom på Mattssons i Godby där det ordnas en kaffestund efter klockan 16.

Olli Rehn ligger nu som trea i den senaste gallupmätningen som Yle gjort, med 14 procent i understöd, efter Alexander Stubb och Pekka Haavisto.

Olli Rehn är chefdirektör för Finlands bank, men har varit riksdagsledamot, näringsminister (i regeringen Sipilä), EU-kommissionär med ansvar för näringsliv och informationssamhället och senare som kommissionär för utvidgningsfrågor samt ekonomiska och monetära frågor. Han har också varit EU-parlamentariker i två omgångar. Han har en doktorsexamen i internationell politisk ekonomi från Oxfords universitet.

Presidentvalets första omgång hålls i slutet av januari.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp