Premiärseger när IFK vann”Slaget om Svenskfinland”

FOTBOLL. IFK bärgade tre poäng direkt i premiären av årets Tipsliga – men länge såg matchen ut att sluta oavgjort.

Det grönvita derbyt, slaget om Svenskfinland, exploderade direkt under matchens första nio minuter. IFK tog ledningen i sjätte, det genom Sebastian Dahlström som påpassligt tog emot en retur efter Hugo Cardosos inspel från höger. Men Ekenäs IF kvitterade genast därpå genom Noah Lundström. Lika snabbt gick det för hemmalaget att återta ledningen när Tehe Olawale tog hand om en bjudning i EIF-försvaret.

17 minuter in såg Noah Lundström till att bli tvåmålsskytt för Ekenäs, därefter dröjde det till 82:a innan inhoppande Oskari Sallinen frälste 1 606 personer på WHA då han knåpade in segermålet 3–2.