DELA
Foto: Fredrik Törnroos<07_Bildrubrik>VÄLKOMNA Föräldrar som är oroade efter oroligheter på ungdomsgården Uncan är välkomna på besök.

Polisutryckningar till ungdomsgård

Två gånger i vår har polisen kallats till Uncan när besökare som stört ordningen vägrat lämna ungdomsgården trots personalens uppmaningar.
– Det finns ungdomar som känt sig utpekade när ledarna sagt åt dem. Men när vi säger till gör vi det för allas trivsel, säger stadens ledande ungdomsledare Patrik Eriksson.

– En del ungdomar har talets gåva och gillar att argumentera. Vi ledare tycker att det är bättre om vi kan ta sådana diskussioner öga mot öga och inte när det är trettio andra unga runt omkring som också vill säga sitt. När vi får prata med dem ensamma är de som helt andra personer.

Ordningsproblemen har inte med alkohol och tobak att göra.

I tisdags träffade ungdomsledarna ungdomspolisen Nicolai Båsk och talade om hur man kan undvika flera polisingripanden och öka trivseln för alla besökare.

– Nu diskuterade vi möjligheterna att kontakta föräldrarna i ett tidigare skede. Men det är svårt för vi har inga kontaktuppgifter. Förr kunde man hitta dem via skolkataloger, säger Patrik Eriksson.

Personalen har ändå lyckats få kontakt med de berörda föräldrarna och träffat dem efter vårens ingripanden.

Det här läsåret har Uncan haft många fler besökare än stadens andra ungdomsgård Tvärsan i Strandnäs.

Läs mer i papperstidningen!