DELA

Uppdaterad: Kvinna över bord från Rosella

En person över bord från Viking Lines Rosella kl. 22.30 på lördagkväll ute på Ålandshav. Det bekräftar Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström för Nya Åland på lördag kväll.

Enligt uppgifter till Västra Finlands sjöbevakning handlar det om en ung kvinna som hoppat över bord. Det säger Timo Hiiterä vid sjöbevakingen till Nya Åland.

Tidigare under kvällen hjälpte Viking Lines Rosella och Mariella och Silja Symphony till för att leta rätt på personen, men räddningsoperationen försvåras av den tjocka dimman och mörkret. Efter midnatt avslutade passagerarfärjorna letandet.

Sjöbevakningen i Mariehamn deltog med en patrullbåt. Också fiskebåtar deltog i räddningsaktionen. Dessutom deltar flera fiskebåtar i letandet och färjorna har också hissat ner flera snabba räddningsbåt

När händelsen inträffade låg dimman tät över Ålands hav. Men då dimman lättade lite kunde sjöbevakningen i Finland kalla in en helikopter från Sverige. ar.

Vindförhållandena är dock goda eftersom det endast blåser några meter per sekund. Däremot är temperaturen i vattnet endast en plusgrad.

 

På grund av räddningsarbetet blir både Rosella och Mariella sena.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.