DELA
Foto: Ida K Jansson

Paf är Sveriges mest hållbara spelföretag

Paf har utsetts till Sveriges mest ansvarsfulla spelföretag. Paf vann priset i kategorin Hållbarhet i Swedish Gambling Awards. Pafs vice VD Daniela Johansson utsågs även till vinnare i kategorin Ledarskap.

 
Utgående ifrån de över 40 bidrag som skickats in, utsågs 11 finalister i tre priskategorier.

– Vi är jätteglada över hållbarhetspriset. Det är ett bevis på att Paf är branschledande inom spelansvar och socialt ansvarstagande. Vi har tagit stora steg igen för att förbättra vår satsning på spelansvar och vår sänkta förlustgräns kombinerat med vår öppenhet är något som juryn tagit fasta på, säger Pafs vice VD och spelansvarsdirektör Daniela Johansson i ett pressutskick.

En oberoende jury bestående av sju personer med erfarenhet av hållbarhet, spelansvar, marknadsföring och ledarskap har utsett samtliga finalister och vinnare.

– Vi fick väldigt intressanta bidrag i år och det var en lång juryprocess. Vinnarna har utgått ifrån ett konkret problem, lyssnat på kunderna och marknaden och hittat lösningar, säger Thomas Nilsson, ordförande i Swedish Gambling Award enligt Spers pressmeddelande.

”Transparens och ärlighet”

Juryns vinnarmotivering i kategorin hållbarhet lyder: ”En hållbar spelbransch kräver transparens, öppenhet och ärlighet. Många säger sig arbeta mot spelmissbruk, men få vågar visa hur det faktiskt ser ut i reda siffror, än mindre tacka nej till intäkter som andra säger ja till. Paf visar vägen – och för det förtjänar de absolut årets pris i kategorin.”

Den 1 september 2018 införde Paf som första internationella spelbolag en maxgräns för hur mycket en kund kan förlora under ett år, en förlustgräns på 300 000 kronor. År 2019 valde Paf att öppet publicera sina kundsegment och den 1 januari 2020 sänktes förlusgränsen ytterligare till 250 000 kronor.

– På grund av den årliga förlustgränsen kan Paf lova att bolaget helt stoppat storspelarna från att spela på Pafs nätspel år 2020.

Swedish Gambling Awards arrangeras av spelbranschens riksorganisation SPER.

//