DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>STARTADE HJÄLPGRUPPER Rekordmånga har gått med i de två grupper på Facebook som startats för att hjälpa flyktingar. Initiativtagare är Helene Konttinen, Yvonne Mattsson, Marika Helin och Mikaela Rundberg.

Över 800 med i hjälpgrupp

De båda Facebookgrupperna som nyligen startats för att hjälpa flyktingar har fått rekordstort genomslag.

Gruppen ”Insamlingar till flyktningar” har 723 medlemmar och gruppen ”Nu gör vi något”, 80 medlemmar.
Flyktingkatastrofen har lett till stor hjälpvilja bland ålänningar.

Yvonne Mattsson i Sund Hulta och Helene Konttinen i Saltvik Haraldsby har oberoende av varandra bestämt sig för att försöka göra något för att hjälpa de tusentals strandsatta människor som tagit sig bort från krig och förtryck.

– Det var helt fantastiskt. En timme efter att jag la ut uppropet om insamlingen på Facebook hade 70 frivilliga anmält sig, säger Helene Konttinen.

Den gruppen heter ”Nu gör vi något”.

Samma dag hade också systrarna Mikaela Rundberg och Marika Helin startat en insamling via Facebook, ”Insamling till flyktingar”.

En längre intervju om dessa båda hjälpgrupper finns i lördagens tidning och den finns också som tv-inslag på Åland24.

Idrottscenter ger

Ålands Idrottscenter vill vara med och hjälpa till i den fruktansvärda situation som miljoner människor nu befinner sig i som flyktingar.

Det meddelar verksamhetschef John Holmberg.

Ålands Idrottscenter skänker omgående och hela september fem procent av intäkterna från simhall och gym till Rädda Barnens insamling.