DELA
Foto: Patrik Dahlblom<07_Bildrubrik>TOLV FÖRHÖRDES Efter en anmälan om misshandel och våldtäkt förhördes tolv män, samtliga svenska medborgare. En sitter nu anhållen.

Över 20 personer förhörda i uppmärksammat våldtäktsfall

Våldtäkt, misshandel och frihetsberövande är en svensk man misstänkt för att ha begått i en lägenhet i norra Mariehamn. Polisutredningen är nu klar i det uppmärksammade fallet där 12 män togs in på förhör en lördagsmorgon.
Polisutredningen har lett till att det inte längre finns några brottsmisstankar mot elva av de totalt tolv män som befann sig i huset där brottet ska ha begåtts. Nu tar åklagarmyndigheten ställning till om åtal ska väckas mot den tolfte mannen som alltså är misstänkt för våldtäkt, misshandel och frihetsberövande.

Mannen har i sin tur anmält kvinnan för falsk angivelse.

På efterfest

Det var mellan klockan sex och sju på morgonen lördagen den 24 januari 2015 som en kvinna anmälde att hon blivit våldtagen av en man i ett bostadshus i norra Mariehamn. De inblandade ska ha träffats på en krogen och därefter åkt på efterfest där åtminstone kvinnan, de tolv unga männen men även andra unga vuxna var med.

Kvinnan berättade i anmälan att hon på morgonnatten blivit tvingad till samlag med en man. Kvinnan skulle hade blivit slagen och hållits kvar i ett rum.

Polisen gjorde husrannsakan i det aktuella huset samma dag. Tolv unga vuxna män, alla under 30 år och svenska medborgare, medtogs till polisstationen för identifiering och förhör.

(Arkivbild från polistillslaget. Publicerad i  Nya Åland 26 januari 2015)