DELA
Foto: Stefan Öhberg

Öspelshopp bjuder på show

ÖSPEL. Karaoke, frågesporter och midsommarkransar. De åländska gymnasterna ser det som sin uppgift att höja stämningen i öspelstruppen.
– Vi ska bjuda på show hela veckan, säger 15-åriga Elsa Häger och skrattar.

De åländska öspelsdeltagarna lär inte bli rastlösa på Gotland. Utöver tävlingar och andra schemalagda evenemang lovar gymnasterna Elsa Häger, Emma Pussinen, Frida Granskog, Frida Eriksson och Deidre Strand att bjuda på show.
– Vi har planerat flera olika aktiviteter. Bland annat tänker vi ha karaoke och frågesporter. Just nu gör vi blomkransar, som vi tänkte dela ut på midsommarafton, berättar Emma Pussinen.

Varför gör ni det här?

– (skratt) För att vi har så mycket energi. Men det blir roligt. Tanken är att det ska höja stämningen och sammanhållningen, säger Emma Pussinen.

Bland gymnasterna är Frida Eriksson, 14, yngst och Deidre Strand, 19, äldst. Emma Pussinen är den enda som tävlat i öspelen förut (2013 på Bermuda), men Frida Eriksson och Frida Granskog har erfarenheter från de alternativa öspelen på Ynys Môn 2015. Också Elsa Häger skulle ha deltagit på Ynys Môn men tvingades lämna återbud på grund av en bruten tå.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.