DELA
Foto: IFK Mariehamn
Bilden är från slutet av år 2020.

Oscar Wiklöf värvas av Freiburg

FOTBOLL. IFK Mariehamns mittfältare Oscar Wiklöf värvas av den tyska Bundesligaklubben SC Freiburg. Det meddelar IFK i ett pressmeddelande.

Wiklöf, som är 19 år gammal, kommer att tillhöra U23-akademin, och kontraktet sträcker sig över två år. Wiklöf är Freiburgs spelare från och med den 17 juli.

– Det är helt fantastiskt roligt för Oscar och för oss i IFK att han nu skriver kontrakt med en så stor klubb som Freiburg i Bundesliga. Oscar har ju under många år tillhört en av de absolut mest lovande ungdomarna i klubben, det har ju också vi i A-laget sedan länge sett och därför satsat på Oscar med ett A-lagskontrakt sedan 2021. Vi kommer så klart att sakna honom och att han nu inte etablerar sig i finska ligan med oss men i stället får han nu ta nästa steg i sin utveckling ute i Europa i en framgångsrik Bundesligaklubb och det är vi stolta över, säger klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet.

– Jag ser fram emot att få komma ner till Freiburg. Deras organisation och lag gav ett mycket gott intryck under min vistelse där tidigare i våras och jag tror att det kommer att ge mig de bästa förutsättningarna att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Jag vill även passa på att tacka IFK för alla mina år i klubben samt önska dem lycka till inför framtiden, säger Oscar Wiklöf i pressmeddelandet.

Klubbarna har kommit överens om att inte ännu avslöja närmare detaljer om övergångssumman.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp