DELA
Foto: Stefan Öhberg

Orkla samarbetsförhandlar

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar, meddelar vd Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna berör bolagets alla anställda på Chipsfabriken i Saltvik samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.

Christer Söderström, fabrikschef på Chips i Saltvik, berättar att personalen informerades tidigare i dag.

-Jag kan tyvärr inte säga mera nu utan hänvisar till vd Pasi Flinkman för närmare information, säger han.

Samarbetsförhandlingarna berör cirka 107 arbetstagare på Åland.

Så här lyder pressmeddelandet:

”Orkla Confectionery & Snacks Finland ser över sin produktionsstruktur och inleder samarbetsförhandlingar

Orkla-koncernen vill säkerställa sin framtida konkurrenskraft och ser därför över sin produktionsstruktur. Inom ramen för detta inleder Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab samarbetsförhandlingar som berör bolagets alla anställda på Åland samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda.

Som en del av Orklas strategi som Nordens ledande varumärkesleverantör inom dagligvaruhandeln granskar koncernen sina produktionsanläggningar och sin verksamhetseffektivitet ur ett övergripande perspektiv som är oberoende av landsgränser.

– Vi har för närvarande flera fabriker med jämförbar teknik. På grund av överlappningar är en alltför stor del av kapitalet bunden till underhåll av produktionslinjer och -anläggningar. Vi måste kunna styra mer resurser till tillväxt och innovation i framtiden. För att kunna trygga vår konkurrenskraft på lång sikt är vi tvungna att se över koncernens produktionsstruktur och fabriksnätverk, säger Pasi Flinkman, vd för Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab.

Som en del av denna granskning ser Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab över sin tillverkning av snacks och frysvaror och inleder samarbetsförhandlingar med bolagets samtliga anställda på Åland och personalen inom försäljning och marknadsföring i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.”