DELA
Foto: Privat

Nytt förtjänsttecken till Hasse Svensson

Hasse Svensson får föreningen Norden på Ålands första förtjänsttecken. Utmärkelsen delades ut i samband med en nordisk festafton som ordnades den 16 september.

Förtjänsttecknet är en nyinstiftad utmärkelse, en guldnål och medföljande diplom, till personer som förtjänstfullt har verkat i föreningen eller gjort andra insatser för Norden under minst 25 år. Det skriver föreniningen i ett pressmeddelande.

Hasse Svensson var föreningens ordförande fram mellan 1975 och 2004 och ordförande för Stockholms dito de efterföljande tio åren.

Föreningen har också instiftat en silvernål som kan ges till personer som har gjort insatser för föreningen eller regionen under en tioårsperiod. Vid den första utdelningen gavs följande personer silvernålen: Pekka Tuominen, Runa-Lisa Jansson, Gudrun Salmén, Susanne Eriksson, Erik Brunström, Marjo Österberg, Jan-Erik Berglund, Karl-Göran Eriksson, Ghita Nyström, Berit Lindholm, Fredrik Karlsson, Bent Blomqvist och Bror Myllykoski.

Diplomet har utformats av Jonas Wilén.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp