DELA
Foto: Eckerölinjen

Nyemission föreslås i Rederi Ab Eckerö

Baltic Group Ab, W.J. Dahlman Ab, Oy Erihold Ab och Ab Notberg har tagit initiativ till en nyemission i Rederi Ab Eckerö (Rederiet).

Ägargruppen har föreslagit en nyemission i Rederiet som skulle medföra ett kapitaltillskott om minst 15 miljoner euro och maximalt cirka 30 miljoner euro. Initiativet utgör ett led i en strävan att säkerställa Rederiets fortsatta verksamhet samt att skapa förutsättningar att gå stärkta ur pandemin. Emissionen ska primärt vara öppen för alla befintliga ägare på lika villkor.

Det sägs i ett pressmeddelande som sändes ut i dag onsdag klockan 15.05.

– Omfinansieringen genom obligationslånet är ensam för sig en riskabel väg. Dels är finansieringen dyr, 7 % ränta är väsentligt högre än tidigare, dels är villkoren sådana att Rederiets verksamhetsförutsättningar väsentligen kan komma att försämras om de stränga villkoren som finansieringen medför inte kan mötas, säger representanterna för initiativet, som hoppas ”att Rederiet genom en lyckad emission till och med skulle erhålla en sådan ekonomisk stabilitet att man kunde utreda en möjlig sysselsättning för Birka Stockholm i stället för att tvingas sälja henne till ett pris som kan understiga bokfört värde.”

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp