DELA

Nyan Plus-artiklar på nyan.ax

Från och med i dag, måndag, kan det dyka upp artiklar märkta med Nyan Plus på Nya Ålands hemsida. För att kunna läsa de artiklarna måste man vara inloggad som prenumerant.
-Det är rätt tid att börja med prenumerationsexklusivt material på hemsidan nu. Allt fler av våra läsare läser Nya Åland även digitalt och överlag finns en förståelse för att god journalistik faktiskt inte är gratis, säger chefredaktör Anna Björkroos.
Nya Ålands hemsida www.nyan.ax är en väletablerad nyhetsförmedlare hos ålänningarna och Ålandsintresserade runtom i världen. Hemsidan har höga besökssiffror, ungefär 50 000 unika besökare varje vecka och omkring 10 000 sidvisningar om dagen talar sitt tydliga språk om var man hittar åländska lokalnyheter.

Gräv under plus
Raka, snabba nyheter, debatt och annan information som är viktig att når alla medborgare snabbt kommer fortsättningsvis att vara fri, medan grävande journalistik, personporträtt och olika typer av serier är en del av Nyan Plus.
– Det känns självklart att de läsare som hjälper oss att göra vårt jobb, alltså prenumeranterna, också är de som ska vara förbehållna våra mer djuplodande texter även digitalt. Vi är ingenting utan våra trogna och betalande läsare och annonsörer, säger Anna Björkroos.
Samtidigt passar hon på att lyfta resultatet i Tidningars förbunds senaste undersökning, som visar att finländarna fortsättningsvis rankar tidningarna som det mest trovärdiga mediet i hela landet.
– Den tryckta tidningen är fortsättningsvis klar etta i alla ålderskategorier, men i åldersgruppen 18-24 år rankar man även dagstidningarnas digitala tjänster i topp tillsammans med Google.

Bara logga in en gång

Prenumeranter behöver bara logga in en gång för att läsa innehållet på nyan.ax på en viss enhet, som dator eller telefon. Du hålls sedan inloggad så länge din prenumeration är aktiv. Inloggning sker med samma koder som till digitala Nya Åland, E-nyan. Läser du på en offentlig dator, till exempel på biblioteket, är det därför viktigt att du loggar ut när du läst klart så ingen annan får tillgång till dina personliga uppgifter. Den som inte är prenumerant kan enkelt bli det genom några klick vid i varje Nyan Plus artikel.

Vid frågor om koder eller prenumerationer är alla välkomna att höra av sig till prenumeration@nyan.ax . Vid tekniska frågor är det support@nyan.ax som gäller.