DELA
Foto: Stefan Öhberg
Från och med måndag den 21 augusti är Jenny Schuhmeister ny vd och säljchef för Nya Åland.

Jenny Schuhmeister är ny Nyan-vd

Nu står det klart att Nya Ålands nya verkställande direktör och säljchef heter Jenny Schuhmeister.

Tidigare i somras offentliggjordes det faktum att Nya Ålands verkställande direktör Patrik Ekblom skulle avgå. Nu är det klart vem som ska fylla hans roll. Jenny Schuhmeister är ekonom, tidigare partisekreterare, tidningsläsare och ny vd och säljchef för Nya Åland.

Schuhmeister föddes i Stockholm till en åländsk mamma och en österrikisk pappa. Efter några år på Åland flyttade hon som 17-åring tillbaka till Stockholm för att studera media. På det följde kurser vid svenska handelshögskolan och ytterligare ekonomistudier vid Hanken i Helsingfors, med turer i bland annat Wien och Lund däremellan. Men efter ett ytterligare stopp i Stockholm, med jobb som konsult var det Åland som gällde.

– Det finns ett lugn här som inte finns på andra ställen, säger hon.

Vad var det som lockade dig till tidningsvärlden?

– Det händer hela tiden något och man är med när det händer. Det tycker jag är det absolut mest spännande. Fast man inte jobbar redaktionellt så händer det alltid saker och man är en del av det. Det tilltalar mig.

Hurdan tidningskonsument är du själv?

– Man går ju in och läser åtminstone tre gånger per dag och läser tidningen redan kvällen före. Det är så min nyhetsvana är. Det är Nyan, tidningen Åland, Hufvudstadsbladet och så kanske Dagens industri. Efter det kan man gå och lägga sig.

”Stängt den dörren”

Jenny Schuhmeister kommer senast från en roll som partisekreterare för Åländsk Center. Men enligt henne själv kapas kopplingarna till politiken i och med att hon ger sig in i medievärlden.

– Jag kommer från en plats där det hela tiden händer något till en ny plats där det hela tiden händer något. Men jag har stängt den dörren nu och öppnat en annan.

Nu kommer hon jobba för att bygga intresse och förtroende hos läsare i stället för väljare.

– Förtroende och lojalitet, även om det är självklart för mig att det är så, är något som man förtjänar och bygger upp. Det är en av mina uppgifter.

Uppmanar till frågor

Nu väntar en period av att lära sig och komma in i arbetet för Schuhmeister. I hennes roll finns både vd-ansvar och huvudansvaret för annonsförsäljning. Redan på måndag den 21 augusti gör hon sin första dag på Nya Åland.

– Nu skulle jag vilja rivstarta och hitta fler försäljningsplatser för annonser och börja lägga upp en tydlig plan och strategi för det digitala arbetet.

Vill du hälsa något särskilt till läsarna?

– Hör av er! Jag svarar gärna på frågor och min dörr står öppen.

Jenny Schuhmeister

Gör: Tillträdande vd för Nya Åland.

Ålder: 45 år.

Bor: I Mariehamn.

Familj: Sambon Hasse, dottern Tyra, sönerna Otto och Frank.

Intressen: Svampplockning, grönsaksodling, resor.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp