DELA
Foto: Joakim Holmström

Nya rekommendationer träder i kraft omedelbart

Landskapsregeringen rekommenderar att restauranger ska sluta sälja alkohol klockkan 00 och stänga klockan 01. Ansiktsskyddsrekommendation inomhus i offentliga utrymmen och där det inte går att hålla avstånd återinförs. Deltagarantal för offentliga och privata tillställningar inomhus begränsas, men för tillställningar utomhus och för hobbyverksamhet ändras ingenting. Det sades på landskapsregeringens extrainsatta presskonferens om coronaläget i dag.

Rekommendationerna träder i kraft omedelbart och är i kraft fram till den 12 augusti.

Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster utomhus begränsas inte. För offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus gäller max 50 deltagare om man följer anvisningar och max 100 deltagare om var och en har en angiven plats. För privata tillställningar inomhus gäller max 100 deltagare om man följer anvisningarna som gäller offentliga tillställningar.

Utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C), som ledde presskonferensen, förklarar att de nya rekommendationerna delvis införs för att undvika att många hamnar i karantän, vilket kan påverka samhällets nyckelpositioner.

För tillfället vårdas ingen på sjukhus för covid-19. Men Anders Westermark, chefläkare för Ålands hälso- och sjukvård, säger att det på sjukhuset införs besöksförbud med bara ett fåtal undantag.

Läs mera i morgondagens papperstidning!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp