DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nya brottsrubriceringar mot misstänkt Röda Korsgården-tjuv

Den person som polisen anhöll igår som misstänkt för inbrottet i Röda Korsgården natten till fredag har samlat på sig en lång lista av brottsrubriceringar: bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel, rattfylleri, straffbart bruk av narkotika, olovlig körning samt stöld. Han misstänks nu även för våldsamt motstånd mot tjänsteman efter att ha sparkat flera gånger mot polisen.

En annan incident igår rörde en berusad aggressiv person som hotade folk inne i en livsmedelsbutik på landsbygden. Polisen begav sig dit och kunde omedelbart gripa personen, som pekades ut av personalen. Personen greps på basen av polislagen för skydd mot brott och störande beteende.

Polisen fick uppgifter om att gammal dynamit påträffats i samband med en renovering av en äldre bostad. Personerna ombads evakuera platsen till dess att polisen kommit dit och omhändertagit dynamiten. Polisen påminner alla om att gamla sprängämnen och dylikt aldrig ska hanteras av otränade personer. Om man påträffar sådana ämnen ska man alltid kontakta polisen.

Polisen fick en anmälan om misstänkt inbrott i en bostad i Mariehamn. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat en del bevis. Ärendet utreds som stöld.

Fredagsnatten blev dock lugn: en anmäld felparkerad bil och en viltolycka utan personskador på Hamnsundsvägen i Saltvik.

Avslutningsvis har polisen två hälsningar till allmänheten: låt oss vara glada att en felparkerad bil och en viltolycka utan personskador kan vara det mest allvarliga som anmäls en helgnatt. Men glöm för den skull inte att stöldmärka era cyklar inför säsongen. (ss)