DELA
Foto: Jonas Edsvik

Framåtanda på Nyan-stämma

Efter år av minusresultat tror styrelseordförande Edgar Vickström nu på ett nollresultat. I går höll Nya Ålands Tidningsaktiebolag bolagsstämma.
På Nya Ålands bolagsstämma deltog ett fåtal aktieägare – men ändå var majoriteten av aktierna representerade genom storägaren Anders Wiklöf. Wiklöf äger sedan i mars 73 procent av bolagets aktier.

Trots att fjolårets bokslut visar ett minus på knappt 160 000 euro är det en kraftig förbättring jämfört med 2015 års minusresultat på 300 000 euro.

Aktieägare Folke Husell undrade hur man har lyckats förbättra resultatet. Vd Patrik Ekblom förklarade framstegen med att man omförhandlat och sagt upp många ofördelaktiga avtal, sänkt hyreskostnader och distributionskostnader samt viss omorganisering av personalen.

– Som det ser ut nu så kommer vi att ha ett nollresultat i år, säger styrelseordförande Edgar Wickström.

Han passade också på att utrycka tacksamhet till Wiklöf som storägare har givit styrelsen spelrum att göra de förändringar som har krävts.

Efter stämman beskriver Wiklöf känslorna som positiva.

– Det är mycket positivt att Nyan går bättre. Jag får ofta positiv respons när jag är ute på stan. Nyan är piggare, säger han.

Att Nyan nu repar sig och går mot bättre resultat tror Wiklöf beror på det nya ledarskapet och personalens goda arbete.