DELA
Foto: Åland United.

Ny offensiv kraft till ÅU

Åland United har kontrakterat sin 13:e spelare inför säsongen 2022. Aada Törrönen, född 1998, ansluter till ÅU från KuPS från och med årsskiftet.

Åland United beskriver i ett pressmeddelande Törrönen som ”en i grunden offensiv spelare med kvaliteter både som forward, men även på kanten hela vägen från ytterback/wingback till klassisk ytter”.

Törrönen debuterade i högsta serien 2014 för ONS. Från 2016 blev hon ordinarie, och tillbringade sedan fyra säsonger uppe i Uleåborg. År 2020 flyttade Törrönen till KuPS, och var med i laget som tog klubbens första medalj genom tiderna. Förra säsongen spelade hon dels i KuPS, som spelade hem mästerskapet, och var dels utlånad till JyPK och Kufu 98.

Efter att ha bekantat sig med Åland United under några dagar nu i december står det klart att Törrönen ställer sig till tränaren Steve Beeks förfogande:

Det känns som ett bra beslut att gå till Åland United. Med goda förutsättningar och bra tränare kommer jag att kunna utvecklas som spelare. Jag väntar ivrigt på den kommande säsongen, säger Törrönen i pressmeddelandet från ÅU.

Åland United ska kontraktera ytterligare fyra spelare, innan lagbygget inför säsongen 2022 är klart.