DELA

Nu kan alla läsa låsta artiklar på nyan.ax

Nu kan alla som läser Nya Åland på nätet läsa artiklar som är låsta, även utan att prenumerera på själva tidningen.

– Det här är en tjänst som våra läsare har efterfrågat, att kunna köpa en viss artikel direkt, säger Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos.

Hon konstaterar också att förståelsen för att även digitalt nyhetsmaterial kan kosta har ökat.

Läsare som prenumererar på Nya Åland kommer inte att märka någon skillnad. Allt material som läggs ut på Nyans hemsida är tillgängligt för prenumeranter, som loggar in med samma lösenord och koder som till digitaltidningen.

Betalkort eller app

Den nya tjänsten för NyanPlus, alltså de artiklar som är låsta på nyan.ax, är ett samarbete med det svenska företaget Quiqly.

Priset är 50 cent per artikel.

För att öppna en låst NyanPlus-artikel klickar man på knappen ”Läs artikeln för 0,5 euro”. Sedan följer man instruktionerna för att betala, antingen med betalkort eller med appen MobilePay.

Nytt företag

Om man skapar ett kostnadsfritt konto hos Quiqly kommer man åt artiklarna om och om igen. Och betalsättet som läsaren föredrar sparas för smidigare betalning i fortsättningen.

Quiqly grundades i fjol av Carl Johansson och Marcus Öhrner. De har tillsammans med sitt team byggt en tjänst som hjälper tidningar att nå ut till nya målgrupper.

Mer information om hur du köper och lagrar artiklar hittar du på knappen FAQ på sajten quiqly.se. Du kan också mejla info@quiqly.se.