DELA

Gemensamt besked från Thörnroos och Nordlund på måndag om finansministerposten

Roger Nordlund (C) ger besked om sitt beslut om finansministerposten först på måndag. Det säger han till Nya Åland på fredagsförmiddagen, efter dagens lagtingsplenum.

Tidigare har Nordlund sagt att han skulle berätta efter att budgeten klubbats i lagtinget, vilket skedde i dag. Men nu blir det alltså inte så.

Så du tänker hålla ålänningarna på halster över helgen? 

-Jag känner mig lite som en skurk, men lantrådet och jag har kommit överens om att vi går ut med det här gemensamt på måndag förmiddag.

Nordlund var tilltänkt till posten redan när den sittande regeringen tillträdde, men valde att avvakta till efter sin operation i våras.

Sedan kom pandemin i vägen och Torbjörn Eliasson (C) har stannat på posten för att avsluta arbetet med nästa års budget.

Efter att budgeten har klubbats kliver Eliasson av posten och lantrådet Veronica Thörnroos (C) har tidigare aviserat ett beslut om vem som tar över till mitten av december.

Susanna Skogberg
Carin Karlsson

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp